Kirjoitellaanpa tännekin pieni tarina meidän astutusseikkailuista. :) Lopputulema on se, että teimme kolme astutusyritystä viikolla ja sitten torstaina sain Nooan mukaani vkl koska progearvot olivat jo ke testissä 9,5 ja luulimme, että ainoa keino saada se tiineeksi on keinosiementää se. Kävimme perjantaina Nooan ja Tracen kanssa sitten keinosiemennyksessä. Kaikki meni ok, kuitenkin Nooa sai vielä jäädä meille. Se on kyllä todella mukava luonteinen uros, vaikka kotona oli narttu juoksuisena sitä ei haitannut vaan se pystyi elelemään lunkisti meidän laumassa. Heti kun oven avasi ensimmäistä kertaa se oli kuin kotonaan. 

Lauantaiaamuna huomasin, että se oli huomattavasti enemmän kiinnostunut Tracesta kun siihen mennessä. Se ei oikein olisi malttanut pissata ollenkaan kun vinkui ja kulki kiinni Tracessa.No niinhän siinä sitten kävi, että Nooa astui Tracen sisällä. Olivat nalkissa n. 20min ensimmäisellä kerralla. Päivällä käytiin sitten vähän lenkkeilemässä Nero-koiran kanssa ja treenaamassa bat-hallilla. Hyvin syttyi Nooa tekemiseen. Ihan on kyllä 10-luonteinen koira! :) Lunki kotona mutta syttyy tekemiseen. Neron kanssa ei myöskään ollut mitään ongelmia ei murahduksen murahdusta. Kun pääsimme sitten lopulta illalla kotiin, astui Nooa taas Tracen. Tällä kertaa olivat nalkissa 30min. :) Kolmas astuminen tapahtui vielä sitten sunnuntaina ennen kuin vein Nooan kotiin.

No tulipahan tässä nyt sitten kerralla kokemusta näistä kuvioista.. tuli myös tuo keinosiemennyspuoli tutuksi, tosin en usko, että se nyt ihan välttämätöntä tässä tapauksessa olisi ollutkaan. Mutta koska koirani täyttää toukokuussa jo 4v olisi tämä ensimmäinen pentue nyt hyvä saada tässä vaiheessa onnistumaan.  Nyt vaikuttaa siltä, että astutus olisi onnistunut ja pentuja olisi tulossa. Mutta pitää vielä pari viikkoa odottaa että voin viedä Tracen ultraan. Kuitenkin huomaa jo selvästi, että se ei pysty treenaamaan ihan samalla tapaa kuin aiemmin. Henkisesti kovasti haluaisi mutta kroppa ei vaan tunnu tulevan mukana. Hihnalenkeille se myös kulkee tapojensa vastaisesti hihnan mitan minua ja muita perässä.  Merkit ovat siis hyvät, mutta kohta tietää varmasti sitten! :)  Ultraan on siis tarkoitus mennä ehkä jos saan ajan niin 1.4.

 Pari kuvaa vielä ujosta pariskunnasta.. ensi kuvat meiltä kotoa.

 

Few words in English:

Tracey has now been successfully mated on the 4th of March (artificially using fresh seed) and naturally on the 5th and 6th. I thought it was too late for the actual mating so I booked an artifial one with a vet. This was done on Friday the 4th of March. Then on Saturday Nooa was more interested in Tracey than on any other day so far. They did it on Saturday! :) Not only once but twice! And then again on Sunday. Now all I can do is wait to see if we will have pups or not.

Nooa was staying with us from Thursday until Sunday. What a superb dog! From the first moment I opened my door he was acting like he had always been there. No problems with other dogs and he was very keen to do things with me.  I'm looking forward to the possible litter! In few weeks I'll know more.