Onpa taas kulunut aikaa edellisestä päivityksestä.. tuntuu että ei siltikään ole mitään kovinkaan erikoista tapahtunut ja kuitenkin niin paljon on tapahtunut. Tracen juoksut tuli ja meni, Minnin sterilaatio ja molempien pentulaisten juoksuja vielä odotellaan.. Jos jomman kumman puolesta pitäisi rahaa laittaa likoon juoksujen alkamisen puolesta niin itse laittaisin Stellalle. Saa nähdä koska alkaa tapahtua..Alsukin on jo kuitenkin päälle 13kk eikä juoksuja näy.. ja Stellalla ikää on jo 7,5kk joten silläkin alkaa olla aika.

Stellan kanssa oltiin viime lauantaina pentunäyttelyssä. Päivästä tulikin aika pitkä kun olimme ihan vikana rotuna kehässä, klo13 piti olla paikalla. Stella esiintyi tällä kertaa kuitenkin jo vähän paremmin kuin meidän ekalla yhteisellä yrittämällä. Se jopa seisoi hetkittäin paikallaan! Kävelyttää en sitä vielä oikein osannut, mutta vähän treeniä niin eiköhän se siitä. Stellasta on tullut varsin mallikkaan näköinen nuori tyttönen. Se on vihdoin kasvanut vähän korkeutta ja alkaa olla Minnin kanssa saman korkuinen (eli n. 27-28cm).  Malliltaan ja tyypiltäänkin se on hyvin samanlainen, ja se oli juuri sitä mitä toivoinkin. :) Luonteessakin näkyy löytyvän..Stellan arvostelu näyttelyssä kuului seuraavasti: "Tyypiltään oikea narttupentu, jolla varsin hyvä pää ja ilme. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä ylälinja ja hännänkiinnitys. Riittävästi kulmautunut sekä edestä että takaa. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu tasapainoisesti. Reipas luonne. Esiintyy hyvin."

Minnin kanssa olemme menossa uuteen silmätsekkiin lokakuun lopulla. Minnillähän todettiin vähän reilu vuosi sitten kaihi samassa tsekissä kuin Tracella. Tracen käytin uudestaan eri lääkärillä tarkistettavana ja se sai terveen paperit kaihi diagnoosin jälkeen. Samassa tsekissä heidät molemmat diagnosoitiin kaihisiksi. Odottelemme Tracen kanssa tietoa siitä päästäänkö joulukuussa paneeliin. Jotta ensimmäinen Tramirun pentue voisi nähdä päivänvalon ensi keväänä... mutta saa nähdä kuinka käy. Samainen lääkäri kehotti myös viemään Minnin uuteen tarkistukseen, koska hänestä oli kovin outoa että kahdella koiralla olisi täsmälleen samassa kohdassa ja samankokoinen kaihilöydös. Minnin kohdallahan tällä ei niin ole väliä, koska pentuja se ei enää tule tekemään.

Trace pääsee tänään osteopatiaan. Se on käynyt nyt säännöllisestä fysioterapiassa ja silloin tällöin hierottavana. Mutta näkyy menevän tosi nopeasti jumiin edellisen käsittelyn jälkeen. Siksi päätin, että vien sen nyt vielä katsottavaksi läpi. Kolarin jäljiltä saattaa vielä jotakin sen kropassa olla vinksallaan. Tracella oli juoksut syyskuussa talvitreenikauden aluksi. Nyt päästään onneksi taas treenaamaan tällä viikolla. Ensi viikolla pitäisi myös alkaa Savikon Sepon treeniryhmä. Trace pääsee nyt ihan kunnolla toteuttamaan itseänsä. Olen vähän ollut hukassa sen kanssa treenaamisessa, eikä mitään suurta kehittymistä ole tuntunut tapahtuneen. Tarkoitus kuitenkin olisi jossakin välissä vielä päästä Tracenkin kanssa kisaamaan.

Pikkuruinen podengo Alsu on myös treenannut vähän agilityä.  Ja ollaan aloitettu yhteiset hihnajuoksut. Alsu niin kovin paljon tykkää juosta. EI väliä onko hihnassa vai ei. Ja mikä hienointa se ei pysähtele suuremmin hihnassakaan, vaan juoksee nätisti mukana. :) Alsu oli myös oman rotunsa erkkarissa viime kuussa. Se oli ensimmäinen virallinen näyttäytyminen. Alsun esitti kasvattaja Tiina. Alsu esiintyi erittäin nätisti ja sai ERI:n laatuarvosteluna. Näyttelyarvostelua en viitsi laittaa, koska se oli melkein sanasta sanaan sama kuin kaikilla muillakin :P sijoitusta paras narttu kehässä ei tullut, mutta ei se mitään haittaa. Todennäköisesti Alsu nähdään voittaja-näyttelyssä kehässä ainakin toisena päivänä.