I almost forgot the big news.. my Minni finally achieved the missing 0-result in agility class 1 and was transfered to the next class.  As they say no pain no game. For this one I've really had to work on. It has not been easy. We've had many many starts so far.

Stella has also began to train a bit more. Someday I hope to get a nice agility dog our of her. Looks good so far. She's very keen on doing this. She's so energetic. Here's a link of her doing slalom. ;feature=feedu she's young and has not been training that much and that shows on the video. However she likes it and that's the most important thing.

Alsu is having a little break from competing. Hope that she gains a bit more confidence with age. She's superfast but a bit too soft..it's a hard combination to crack. There's literally no room for mistakes with her or else it takes forever to correct the ones you've made. Still working on one bad mistake..

Tracey still need to learn slalom before I can enter her in a competition. Hopefully that happens quite soon.  There's still some work to do but other than that looks very good.  She now even waits for my sign to able to go. :) So at least some progress has happened.

Three of Tracey's puppies are entered in a puppy show on the 26th of November. I'm also going there to see and support the owners too. :) It'll again be an exiting day. A new judge, so it will be interesting to see how they are evaluated this time. :) Present at the puppy show will be Wade and Viivi of the girls and Nemo of the boys. Hope to get some pictures this time too.

I also paid a visit to see Tracey's pup Dosse. He looks like a very nice your male. Seems to be of the same type as his mother, a bit lighter and maybe leggy for some one. He is not the smallest jrt there is but he looks nice. He also has a great character. He lives in a family that has two young children and has no problems with children. Below few pictures of Dosse.

Here's also a sort of a standing picture of him.

I also received few pictures of the first ever puppy of mine to have been born. This is Unski with his owner Eero as well as his friend Rolle. They get along great.  He was considered to be the toughest of them and that's why he lives with Eero. Eero has had terriers before so he knows how their minds work. :) Picture will be added a bit later

Ja sitten vähän omalla kielellä lisää.. Minni siis nousi kuin nousikin kakkosluokkaan agilityssä. :) Olin jo aika varma, ettei näin tulisi koskaan käymään mutta niin se vaan yllätti. Itse suoritus oli aika hirveä.. ensimmäisen radan se haisteli ja otti hyllyn kolmannella esteellä mentyään väärään päähän putkea. Toisella radalla se sitten suorittu rataa ok, vähän jähmeästi kylläkin.. kävi toki myös moikkaamassa tuomaria mutta ei tällä kertaa ottanu mitään kieltoa sen takia.. lopulta oltiin joku vähän reilu 3s alle ihanneajan kun jäin keppejä varmistelemaan (haukkua ennen sisällemenoa ja monta sekunttia hukkaan) ja keppien jälkeen tuomarin moikkaaminen teki aika paljon lisäjuoksua ja sekunteja aikaan.  Mutta ei kai sen niin väliä nolla mikä nolla. Käytiin myös ekoissa kakkosen kisoissakin ja melkein kaikki kontaktit venyi ja paukkui..ooooops ja kepit oijoi mutta pääasia niissä oli että kun vauhtia oli niin mentiin vauhdilla. Ja sitä vauhtia riitti kaikille kolmelle radalle. Kerrassaan ennenkuulumatonta! :) Ei voi kuin olla iloinen.. toki ei niistä kontakteista mutta vauhdista.

Yllä on linkki Stellan keppeihin ja siitä ehkä näkyy hyvin kuinka innokkaasti se tekee agia. Todnäk siitä vielä saa tosi kivan kaverin agiin kunhan treenaa. Nythän se ei pahemmin ole päässyt edes treenaamaan kun on näitä muitakin. Se myös jää tässä varmaan mammikselle ja tekee 2012 alkuvuodesta pennut. Lisää pennuista www.jackxellent.com jonne se ekan pentueensa tekee. Jos kiinnostaa niin Jouniin voi ottaa yhteyttä ja toki minulta saa Stellasta lisätietoja. Mainio energiapommi tuo kyllä on siitä ei pääse mihinkään! :) Ikinä ei lopu virta tuosta duracelista.