Tänään sain ilouutisia uusintatsekissä, halusin käyttää Tracen vielä toisella lekurilla sen saatua viime syksynä kaihi-tuomio. Olin aikeissa teettää Tracella pennut tuon tsekin jälkeen, mutta koska tuomio oli kaihi en niitä pentuja tietenkään voinut teettää. Pettymys oli tosi suuri, mutta nyt on taas vähän valoa nähtävissä tunnelin päässä. Tänään kävimme meidän vakkari-lekurissa Apexissa Sari Jalomäellä katsottavana. Sanoin alussa, että haluan jonkun muun tarkistavan silmät vielä ja vahvistavan kaihin. Hän sanoi hetken katsottuaan, että jotain näkyy kyllä joo, mutta tarkemmin katsottuaan sanoi, että hänestä se ei ole kyllä kaihi vaan jotain sikiöaikaisia jäänteitä. Onneksi olimme käyneet apexilla myös tätä edeltänyttä tsekkiä n. 1,5v sitten ja hän kaivoi nuo vanhat paperit ja katsoi niistä mitä on ollut ja oli täsmälleen samat jäänteet mitä sielläkin. Paikka on vaan juuri sopiva kaihille ja nopeasti katsottuna sen kuulemma voi helposti merkitä kaihiksi varsinkin kun rodussa sitä on paljon. Paikalla ollut opiskelija katsoi myös silmät ja sanoi että ettei se hänestäkään kaihilta näytä.

Harmittaa kyllä vieläkin paljon, että vein sen tuohon halpaan tarkistukseen, josta juuri nyt tulee aika kallis+aikaa menee paljon ennen kuin voin niitä pentuja harkita. Silmäpaneeliin kun ei pääse ilmaiseksi vaan se tuplaa sen aiemman tsekkimaksun. Seuraava paneelikin on ilmeisesti vasta joulukuussa, joten aika pitkään saa odotella ja Tracelle tulisi siis ikää varsin paljon ensi synnyttäjäksi jos se ne puhtaat paperit paneelista saa.

In English:

I took Trace to a new eye examination due to the former cataract judgement. I wanted a second opinion from another vet. I told at first that she was diagnosed with cataract in the Autumn. The vet took a look at her eyes and began to ask if she had been checked before the cataract diagnose and she was at this same vet. She dagg out the papers from that check and said that it's still the same remainders from the time spend in the mother's wound not cataract. Looking at it briefly might make you diagnose her with cataract since the posision is familiar to cataract but if you look at it closely it's not. Now we're waiting for the panel of judges to tell their opinion. Once a dog has been diagnosed with a decease and then being clear it always needs to go the the panel to be evaluated in order to clear her reputation. Unfortunately the panel seems not to be before December. :( Most important thing naturally is that she isn't ill. We'll see what comes out of this.. Tracey might be able to have pups after all.