Taas on aikaa vierähtänyt edellisestä päivityksestä.  Mutta eipä tässä mitään ihmeellistä ole tapahtunut, emme ole olleen näyttelyissä, kisoissa tai missään muuallakaan. Nyt on keskitytty treenaamiseen Minnin ja Tracen kanssa.

Tai no joo Minni kävi silmätsekissä uudestaan, ja todettiin Sari Jalomäen toimesta kaihiseksi. Edellisestä tarkastuksesta ei kuitenkaan kaihi ollut edennyt ja se on todella pieni piste vasemmassa silmässä.  Seuraava tsekki on edessä parin vuoden päästä.

Stellalla tosiaan alkoi nyt juoksut, Alsulla ei vieläkään. Mutta ehkä ne joskus tässä vielä... Alsu jätti myös Tracen kanssa juoksematta, jotan saa nähdä kuinka käy tällä kertaa.  Stella on jäämässä pieneksi russeliksi. Minusta ainakin silmämääräisesti näyttää, että se on Minniä pienempi.  Stella on päässyt vähän treenaamaan agilityä, se näyttääkin olevan siinä hyvä.  Sen kanssa ei pitänyt alkaa edes treenata..mutta se on niin kovin innokas tekemään eikä ainakaan vielä pelkää mitään. Taidamme jatkaa tällä polulla siis jatkossakin.

Alsun kanssa on vähän annettu agilityn olla, koska Alsu on herkempi eikä ole lentokeinun tehtyään oikein kontakteille uskaltanut. Ja lentokeinusta on kohta aikaa puoli vuotta. Niitä juoksuja sillekin kovasti odotellaan, mutta ei vielä ole näkynyt. Onneksi sekin alkaa saada jo vähän massaa itsellensä, eikä ole enää ihan niin rimpula kuin se on ollut. Toisena yhteisenä harrastuksena meillä on hihnassa juoksu. Alsusta siihen kaveria kaavailinkin, ja siihen se totisesti onkin ollut mainio. Hirveän vahva riistavietti on tuolla karvakasalla kyllä. Kaikki puput tulevat huomioitua, ja sen takia ei kauhean lähellä isoja teitä voikaan Alsua pitää vapaana. Olin jo aika paniikissa kun se metsälenkillä otti hatkat ja oli jonkun 20min omilla teillään.

Tracen kanssa on käyty nyt syksyllä agilityssä, sekä oman seuran treeneissä että Savikon Sepon treeneissä. Isoin ongelma meillä tällä hetkellä on lähtöön jääminen. Mutta kehitystä on tapahtunut paljon. On ollut kertoja jolloin ei olla päästy tekemään kuin yhtä, kahta estettä, mutta viimeksi jo pientä radan pätkää. Ehkä siitä joskus vielä tulee agilitykoira.Kroppakin sillä alkaa nyt olla kunnossa, eikä selkä enää vedä juntturaan niin herkästi kuin aiemmin.

Minnin kanssa on tarkoitus startata kisoihin 27.11. tauko on ollut pitkä sterkan  takia. Treenit ovat nyt menneet hyvin ja vauhtia on ollut tosi hyvin. A:n alastulo aiheuttaa kuitenkin jonkin verran ongelmia tällä hetkellä.. sitä pitäisi kehittää.

 

Also in English:

Minni had another eye check and was diagnosed with cataract again. Luckily it's only a very small dot and had not spread in a year. There'll be a recheck in few years. It's such a small dot that the vet said that it's most likely that she'll live a normal life and that the cataract will not affect her eye sight.

Trace has been training some agility.. mainly we've been focused on training the start. She has problems waiting for my sign to go. She just would like to go and do things. :) It's improving.. there have been times we've only been sitting in our group and doing one or two jumps maximum. Finally this week she said and was able to compete the small course. :)  so perhaps she'll turn out to be a proper agility dog after all.

Our little Stella is in heat for first time in her life. She has remained very small, she's smaller than Minni (Minni is 27,5cm tall). I'd estimate Stella being about 26cm tall. She also seems to like agility. :) We've only been training very little but she'll naturally talented in it.

Then the little podengo Alsu. Her heat I've been expecting but no signs yet. She's my new jogging buddy. She just loves to run. In a leach or running free, it doesn't matter.