Tämä kesä on sujunut aika vanhoissa merkeissä vuosittaisissa tapahtumissa vieraillen. Juhannuskisat Tuorlassa on kuulut ohjelmaan jo useamman vuoden ajan kuten myös agirotu, joka tänä vuonna oli Ylöjärvellä. Tämän lisäksi on kisailtu yksittäisissä kisoissa lähinnä Stellan kanssa. Tracen kanssa kisaaminen ei tällä hetkellä oikein suju. Treeneissä kulkee kyllä, mutta kisat tökkii. Mutta ehkä se taas tästä lähtee kulkemaan.

Stella nousi nyt heinäkuun lopulla ensimmäisenä lomavklna kolmosiin agilityssä saaden Haminan kisoista kaksi nolla. Ihan 100% vauhtia ei menty kun ei ohjaaja oikein näköjään uskaltanut liikkua ja luottaa koiraan. Pitäis vaan luottaa kun tuo menee kyllä sinne mihin ohjataan. Pitäis vaan tietää mihin ohjaa. Stellan kanssa ongelmana on ollut minun rintamasuunta ja Stellan rimojen tiputtelu. Tiputtelusta johtuen en oikein ole uskaltanut sitä kääntää kovin tiukasti ja kaarrellen on kuljettu, tästä täytyy päästä eroon pikaisesti! Kuten myös tuon oman rintamasuunnan pitää alkaa näyttää oikeaan suuntaan. Stella lukee sitä hyvin paljon tarkemmin kuin Trace. Tästä johtuen on tullut hassuja kiertoja ihan tosi helpoissa kohdissa. Mutta oikein hyvin tuo kulkee tällä hetkellä.

Alsu on kunnostautunut maastojuoksupuolella. Valeraskauden jälkeisissä kisoissa on taas ollut se pieni sinnikäs podengo. Tuloksena tästä kaksi voittoa. Tällä kaudella on kisattu viidet kisat, joista neljä voittoa ja tuo yksi neljäs sija. Hyvin on kulkenut siis. Seuraavaksi Alsu kisaa 24.8. toivottavasti virallisesta SUomen mestaruus-tittelistä maastojuoksusta. Tähän vaikuttaa osallistujamäärä. Toivottavasti pieniä podengoja saadaan riittävän monta kisaamaan.  Agilityäkin on jatkettu, lähinnä itsetunnon etsiskelyn muodossa. Ja pikkuisia helppoja pätkiä tuo tekeekin kovin innoissaan. On treenattu nyt periaatteella helppoja ratoja ei virheitä. Ja olen yrittänyt pitää mielessä sen, että en tee pitkiä pätkiä vaan pidän harjoittelupätkät lyhyinä. Ja hyvin se on jopa ihan pysynytkin mielessä. Ehkä siitä vielä jonkunlainen agilitykoirakin tulee. Selvää kuitenkin on, että tuo maastojuoksu on sille hyvin paljon mukavampaa.