Onpahan edellisestä päivityksestä vierähtänyt aikaa.. kesää ollaan vietetty aika rauhallisesti lähinnä lötkötellen ja uiden. On ollut niin kauhean kuuma juhannuksen jälkeen ettei meitä ole pahemmin agilitykentillä nähty.  Muutamat kisat on takana, ilman sen enempiä tuloksia, yliaika nollia muutama, mutta niitähän ei lasketa. Minnin kauan jatkunut valeraskaus on sotkenut kisaamista. Koiruus kun on ollut erittäin apaattinen ja halukas enemmänkin haisteluun. Se on aina mukava tunne kun koira lähtee ihan muualle kuin ohjaus näyttää, esim. kentän laidalle tai jää haistelemaan esteväleihin. Valeraskaus näytti jo kertaalleen olleen voitettu juttu, mutta sitten se tuli takaisin. :S Sen jäljiltä Minnillä todettiin endometriitti ja nyt odotellaan, että viimeisetkin oireet menevät ohi jotta saadaan Minni steriloitua. Toivon mukaan vielä tässä viimeisillä lomaviikoilla... myös atopia on taas vähän vaivannut kun on ollut niin lämmintä ja kuivaa. Minnillä se oireilee nimenomaan silloin. Mutta ehkäpä tuo koiruus tästä vielä vetreytyy. Agilityn osalta on keskitytty treenaamaan Minnin hyppyä kuntoon. Paljon työtä se vaatii, mutta ehkä se ei olekaan ihan mahdoton tehtävä. Paranemista on havaittavissa jo! :)

Tracen kanssa ollaan tehty aika paljon hyppytreeniä. Tracen hyppy on kehittynyt paljon, otettava toki huomioon, ettei se ole vielä ehtinyt niin paljoa niitä vääriä hyppyjä tehdäkään joten pitäisikin kehitystä tapahtua nopeammin. Eikä sen hypyssä sinänsä mitään pahasti vialla ole ollut, mutta viilaillaan vielä. :) Trace ei vielä kestä kovin pitkää treeniä. Ja esim. kisarata on vielä aivan liian pitkä. En tiedä kuinka tässä nyt selviää sitten kun ei ole syksyllä kenties kisakoiraa ollenkaan. :O on aina vain vapaita vkl ilman aikaisia herätyksiä :P Tracen ehdoton nro 1 palkka on cuz-vinkulelut, niillä jaksaa aina vielä vähän enemmän kuin esim. nameilla. Trace otti ensimmäisen agi-starttinsa agi-rodussa... heh ja virhepistesaalis oli melkoinen.. 80 vp! :O onkohan kukaan ikinä moiseen tulokseen päässytkään.. :D mutta pääasia oli, että Trace halusi tehdä koko ajan minun kanssani työtä eikä esim. juossut radalta ulos. Ja vauhtia myös löytyi hyvin. Ehkä joskus vielä pääsen ihan oikeisiin startteihin sen kanssa, mutta paljon on vielä tehtävää sitä ennen. Saatiin tämän päivän hyppytreeneistä taas vähän uutta opeteltavaa Ullalta ja hypyn treenaamista onkin tarkoitus jatkaa. Niin paljon kyllä kaikkea muutakin pitäisi treenata kun vaan riittäisi aika. :)

Alsu oli myös tänään mukana treeneissä ja sai omat harjoitteensa. Hieno hyppääjä on tämä pikkuruinen tyttö. Lisää tarvitaan lihaksia tosin jotta jaksaa sitten aikanaan hypätä ihan oikeita korkeuksia. Tämä höyhensarjalainen kun on kovin pieni verrattuna noihin "mörssäreihin". Mutta hyvältä näytti Alsun treenit. Alsun kanssa on treenattu myös kesällä hieman kontakteja ja ohjaustekniikoita. Hienosti se ymmärtää kyllä mitä tehdään, ei kauhean montaa toistoa tarvi tehdä. Tosin lentokeinun vuoksi nyt on ongelmia kiivetä puomille, mutta eiköhän sekin päivä vielä koita että sinne taas uskalletaan mennä. Uteliaana se ainakin käy haistelemassa puomilla. Ollaan käyty nyt jokusen kerran haistelemassa vinttariradan meininkiä. Ja Alsu on juossut Tracen parina maastokierroksia. Kaikilla kerroilla ovat juosseet hienosti alusta loppuun asti. Ei ole minun tarvinut juosta yhtään! Kyllä siitä vielä hieno juoksija tulee.. pitäisi vielä saada vähän ikää lisää, jotta päästään sitten virallisiin kisoihin! Maltan tuskin odottaa ekaa starttia!

Stella on saanut elää aika vapaasti, vedoten pentuvaiheeseen, tosin se kostautui nyt sitten ensimmäisessä virallisessa näyttelyssä. Ei mennyt ihan putkeen meidän esiintyminen... Stella ei oikein esiintynyt ja minä luovutin ja toivoin että se nyt vaan kävelee jotenkin. Joten treeniä tarvitaan molemmat. Voisi ehkä myös olla paikallaan käydä samanlaisella pentutottis-kurssilla kun käytiin Alsun kanssa. Varsinainen rasavilli tämä tyttö kyllä ja kovin kiinnostunut agilitystä. Stella on saanut olla mukana myös joka kerta ja tehdäkin vähän mutta tosiaan ihan todella vähän. Kolme putkea kuitenkin meni putkeen erittäin kevyesti! Ja putki on nyt ainakin Stellan ehdoton lempparieste. Myös kontakteja on palkattu ja yritetty opettaa missä pitäisi hidastaa/pysähtyä. Stellasta ei pitänyt tulla agility-koiraa, mutta niin se vaan tuntuu olevan kovin kiinnostunut joten miksikäs ei treenattaisi. Tuo näyttelykäytös pitää kyllä saada kuosiin vielä koska mielestäni Stella on sen näköinen, että sen kanssa myös näyttelyissä voisi joskus käydä. :) Stellan seuraava visiitti näyttelyihin on 29.8. kasvattaja Jounin kanssa. Siihen asti on vähän armonaikaa treenata... :P Erittäin lähellä Stellan sydäntä on uiminen. Se on ihan ykkös juttu menee ihan kaiken muun ohi. Tänään käytiin treenin jälkeen uimassa ja se oli tämä pieni peto joka siellä ui ja ui ja ui. Ei olisi millään halunnut lähteä pois! Se jää aina rantaan vaan katselemaan kun ollaan lähdössä rannasta pois ja lähtee vasta kun muu lauma lähtee edeltä.

Tässä kuussa on tiedossa vielä näyttelyt sekä Alsulle että Tracelle. Ilmoitin ne 22.8. Heinolaan, Tracelle tämä taitaa olla vuoden eka ja vika näyttely. :) Olisin muuten ilmoittanut Minnin, mutta en tiennyt sen leikkauksesta joten jätin ilmoittamatta. Tässäpä lyhykäisyydessään ja karkeasti tapahtumista raportti. Yritän parantaa tapojani ja päivittää seuraavan kerran hieman aiemmin.. ja lisätä myös kuvia kesältä! :)