Tammikuu on mennyt aika nopeasti ohi. Ehkä siihen omalta osaltaan vaikuttaa se, että treenejä kertyy neljän koiran kanssa viikkoon ihan kiitettävästi, joten vapaa-ajan kanssa ei juurikaan ole ollut ongelmia.

Kävimme Minnin kanssa kisaamassa 1.1. kisoissa ja joissakin toisissakin.. ei mainittavia tuloksia. Nyt pitelemme luovaa kisataukoa koska huomasin, että oma asenteeni kisaamiseen on kaikkea muuta kuin kunnossa ja olin kovin tyly Minnille kun se ei kisoissa oikein toiminut. Selvisi syykin sen ailahteleviin suorituksiin, lannerankahan sillä oli jumissa. Voi olla, että ei agility oikein maistu silloin.. saa nähdä tulemmeko ottamaan yhtäkään starttia nyt helmikuussa. Pitää nyt huoltaa Minnin kroppa kuntoon jotta se kestää harrastamista. Kävimme Janita Leinosen treeneissä 30.1. Liedossa ja täytyy sanoa, että oli kyllä todella hyvät treenit. Sain erityisesti Minnin kanssa hyviä vinkkejä siihen kuinka saada sen hyppyä sekä kaarroksia siedettäväksi ja sujuvammaksi. Ehkä ei kaikkea toivoa vielä ole harrastamisen suhteen menetetty mutta työtä vaatii kyllä paljon.  Minni kulki muutenkin todella pirteästi treeneissä eikä haistelusta ollut jälkeäkään. Se jaksoi hyvin melko pitkän treenin loppuun asti vaikka asiat oli vaikeita sekä ohjaajalle että koiralle.

Tracen kanssa ollaan treenattu nyt 2-3krt /vko pääsääntöisesti. Ja kehitystä on selvästi tapahtunut. Nyt riittää vauhtia ja vaarallisia tilanteita.. kontaktit ovat pysyneet hyvänä vieläkin, se pysähtyy mallikkaasti. Sen olen huomannut, että mitään esim. kontaktien hieromista se ei kestä tehdä jos joku toinen koira tekee rataa samaan aikaan. Se vaan kovasti haluaa sinne radalle mukaan. Tracekin oli Janitan koulutuksessa mukana.. siellä se ei oikein malttanut pysyä lähdössä paikallaan. Vauhtia silläkin riitti ja ihan yllättävän hyvin se mielestäni teki ihan sitä rataakin kun teimme ensin kisanomaisesti 36 esteen radan.. ja sen jälkeen katsottiin ongelmakohtia.   Tästä on hyvä jatkaa ja tulipa lisää treenattavaa sillekin.  Tracen pitäisi tehdä nyt keväällä pennut jos kaikki vaan menee niinkuin on suunniteltu. Sulhokin alkaa hahmoittua.. toivoisin että pennuilla olisi tämä sama draivi harrastaa. Trace on nimittäin agilityssä aika kympin koira, se antaa treeniin aina 110%. Minni on Traceen verrattuna vähän sellainen sunnuntai harrastaja..

Stella kävi näyttelyissä Turussa tammikuussa myös. Nämä olivat Stellan ensimmäiset viralliset näyttelyt. Se esiintyi varsin mallikkaasti kasvattajansa Jounin kanssa. Mitään menestystä ei tullut, mutta kuitenkin laatuarvosteluna EH mikä oli ihan hyvä. Tosin arvostelusta voisi kuvitella, että nauhan väri olisi jotain ihan muuta kuin sininen.. siellä nimittäin vilisi sanontoja "not very good" ja " not very correct". :D Ollaan myös Stellan kanssa aloitettu vähän tekemään hyppytekniikkaa. Tosin ei sen hypyssä näkyisi olevan ongelmia. Hyvin menee normaaleilla mini-väleillä. Ja draivi on silläkin olemassa agilityyn. Toivottavasti en onnistu sitä ihan tappamaan. Kontaktitreenejä on myös jatkettu, jotta myös tämä neiti pysähtyisi kontakteille. Parin viikon päästähän Stella täyttääkin jo vuoden. Joten tiedossa olisi visiittiä eläinlääkärille rokotusten merkeissä.

Pienen pieni podengo tyttö Alsu se ei vaan aloita juoksujaan.. nyt tosin olen alkanut olla toiveikkaana niiden alkamisen suhteen, koska se on selvästi alkanut merkkeilla ulkoillessa. :) eihän sillä nyt toki ole ikääkään kuin " vasta" lähes 1,5v. :D Allun kanssa ollaan vähän aloitettu tekemään jo pieniä radanpätkiä agissa. Niin kauan kun ei ole kontakteja radalla kaikki menee hyvin. Huomasin kyllä, että a:ta se jopa kiipeää, mutta puomia ei. Jätin nyt puomin ihan kokonaan pois meidän treeneistä ja keskityn nyt siihen että sillä olisi kivaa ja jäisi positiivisia kokemuksia.  Ja vauhtia sillä kyllä ´todellakin riittäisi ja se irtoaa mallikkaasti.  Intoa siis tekemiseen selvästi on.  Tästä on hyvä jatkaa myös sen kanssa.