Nyt kun sulhasen silmät on tarkistettu kuntoon voin julkistaa urosvalintani Tracen tuleville pennuille. Ensi viikolla on tarkoitus mennä kokeilemaan onnea Nooan kanssa. Lisätietoa Nooasta löytyy täältä : http://saunajaakko.com/nooa.htm . Tältä näyttää yhdistelmä koiranetissä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=ER37868/08&ReknoI=FIN42358/06 .

Toivon lopputulemana olevan harrastusominaisuuksiltaan monipuolisia koiria. Trace toimii keinoluolilla (ei virallisia tuloksia kuitenkaan) ja agilityssä todella hienosti. Meillä on vielä treenailut vaan sen verran kesken, että en ole kisaamaan uskaltautunut.  Treenaaminen aloitettiin myöhään viivästyneen pennutuksen kanssa. Tarkoitushan oli teettää pennut jo 2009/2010 vaihteessa, mutta virheellisen kaihidiagnoosin jäljiltä pennutus jäi myöhemmäksi. Tuo kaihidiagnoosi kumottiin SKL:n paneelin toimesta joulukuussa 2010.  Sitä ennen puhtaan tuomion antoi Sari Jalomäki Apexista. Näyttelyissä meitä ei pahemmin ole nähty, kuitenkin sen verran että Trace on saanut ERI:n laatuarvosteluna ja taitaapa sillä joku vara-sertikin olla.

Nooassa ihastuin sen luonteeseen. Nähdessäni sen se oli todella avoin, ikäänkuin oltaisiin oltu vanhoja tuttuja. Ja myös se teki vaikutuksen, että Nooa asuu poikansa Frankin kanssa samassa taloudessa. Tracen ollessa aika säpäkkä neito uskon Nooan tasapainottavan sen luonnetta kivasti. Pienen riskin tässä muodostaa se, että molemmat ovat melko kookkaita, joten saa nähdä minkä kokoisia pentuja tulee lopputuloksena. Mutta kuitenkin Nooan pennuista esim. juuri Frank ja Heikki ovat molemmat Nooaa pienempiä kooltaan. Toivon tosiaan pentujen myös olevan yhtä mainioita harrastuskoiria kuin Trace on.

Jos kaikki menee hyvin pennut syntyvät toukokuun alkupuolella, ja ovat siten luovutusikäisiä heinäkuun alussa. Jos kiinnostuit Tracen ja Nooan pennusta ota rohkeasti yhteyttä! :) Ja toki myös Trace ja muu laumani on nähtävissä.

Few words in English:

I hope that next week my Tracey will be mated with Nooa. More info on Nooa on his own page:  http://saunajaakko.com/nooa.htm . Here is the link to the pedigree of this combination on dognet:

http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=ER37868/08&ReknoI=FIN42358/06

Tracey is a very good dog for hobbies. She always gives everything when we're training agility. We have not had official starts yet in agility but hopefully after the puppies we'll finally be able to start competing. I'm really looking forward to it. She also knows what to do with a fox (or other animals in the wild). She lives at home with me and three other bitches (2 JRT's and a Portuguese podengo). They get along nicely together as long as they're active. Tracey has clear eyes, checked by the panel of vets December 2010. She has been healthy apart from few accidents. Her back has been x-rayed to be completely healthy. 

In Nooa I was very fond of his character. He is very open and friendly. Seemed like we'd have know for a long time when I saw him for the first time. I do think that he'll bring some stability on Tracey's spicy character.

  

Above Nooa on the left and on the right Tracey. Also pictures of their expressions below  Tracey this time on the left and Nooa on the right.